Tider för upptagning

UMS torrsättning på hösten
En inhyrd mobilkran, 2 inhyrda kranlastbilar samt klubbens egna traktorer och vagnar kommer att användas för upptagning.
Se ditt VARVSKONTRAKT för platsnummer. En översiktskarta kommer att finnas i varvsboden och även här på hemsidan.
Trailerbåtar har platser på stora varvet.
Båtar på lilla varvet kommer att lyftas på plats direkt med mobilkranen. Kranen används även för båtar med egen båtvagn.
Båtar upp till ca 4 ton på stora varvet transporteras m.h.a kranlastbilarna. De lyfter båtarna direkt från Fyrisån upp på flaket och kör dem till varvsplatsen. För tyngre båtar används mobilkranen och hydraul-vagnen.

Se Kalender för upptagningstiderSe till att Ni är i god tid och har ställt era platser i ordning för att placera båten. Tänk på att vara där i god tid och se till att båten är färdig för upptagning med en 5meters tamp i både för och akter. Bered Er på att det kan bli väntetider upp till flera timmar, så sätt av ordentligt med tid för detta evenemang. OBSERVERA att UMS numera är en medlemsklubb och ALLA har samma ansvar att hjälpa till så att vi får upp våra båtar.
De personer som hjälper till med lyften är medlemmar som har satt av sin fritid för att hjälpa oss alla.

Om medlems ev båtvagn/kärra används måste den fungera och vara flyttbar dvs alla hjul ska snurra, däck ska vara pumpade och den ska vara anpassad för båten.

Ditt vinterförvaringsmaterial (bockar, stöttor eller kärra/vagn/trailer) på varvet måste vara märkt med namn, telefonnummer och medlemsnummer.

Med vänlig hälsning
Varvscheferna